מתכון

חומץ תפוחים

חומץ התפוחים מתאים להכול: בישול, ניקוי ואפילו לשימושים קוסמטיים

8,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
חומץ תפוחים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
חומץ תפוחים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

שומרים בצד את כל קליפות וליבות התפוחים ומכינים מהן חומץ (אני מניחה צנצנת גדולה לצד הכיור ואוספת לתוכה את כל שאריות התפוחים). אם אתם לא אוכלים המון תפוחים, אתם יכולים להקפיא שאריות תפוחים עד שמתקבלת כמות מספקת להכנת החומץ. מלבד שאריות תפוחים, תצטרכו גם צנצנת נקייה, בד חיתול וחוט לקשירה או גומייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממלאים צנצנת בתפוחים עד ל-3/4 מגובהה. מוסיפים מים עד לשפת הצנצנת, מכסים את פי הצנצנת בבד חיתול, אוטמים בגומייה, כותבים את התאריך על הצנצנת ומניחים בצד במקום מוצל לשבועיים. אחת ליום מסירים את הבד ומערבבים נמרצות להכנסת חמצן. לאחר 3־ 4 ימים צבע המים ישתנה ללבן עכור, זה בסדר.

2

לאחר שבוע־שבועיים, כשצבע הנוזל מתכהה (משך הזמן תלוי בהרבה משתנים9, מסננים. נפטרים מהפרי ויוצקים את הנוזל לצנצנת נקייה. מכסים בבד נושם, אוטמים בגומייה, כותבים תאריך על הצנצנת ומניחים בצד לשבועיים־שלושה, שבמהלכם החומץ יתסוס. לפעמים תופיע פטריית חומץ לבנה וזה בסדר. מסירים אותה ואם רוצים שומרים בצנצנת נפרדת עם מעט חומץ כתרבית לפעם הבאה שתכינו חומץ. מדי יום מערבבים בכף עץ ארוכה.

3

אחרי שבועיים־שלושה טועמים – אם הנוזל בטעם של חומץ מעבירים לבקבוקים נקיים, ואם לא מניחים בצד לעוד יום־יומיים של תסיסה. שומרים במקום מוצל וקריר 24 חודשים למגוון שימושים.