מתכון

חטיפי גרנולה ביתיים

אחרי שתכינו אותם בעצמכם כבר לא תקנו חטיפים, כי המתכון פשוט והתוצאה טעימה הרבה יותר מכל מה שאפשר למצוא בחנויות

35,017 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
חטיפי גרנולה ביתיים של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
חטיפי גרנולה ביתיים של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

שימו לב שנדרשות כשעתיים נוספות לצינון התערובת במקרר.

טיפ: אפשר גם לגלגל כדורים מהתערובת, כמו כדורי שוקולד, ולהניח במנג'טים.
הצעת הגשה: אפשר לזלף שוקולד מומס (מריר, לבן או חלב) ליצירת דוגמה יפה על החטיפים.

תבנית בגודל 32 על 25 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מעבירים לקערה את האורז התפוח, שיבולת השועל, הפירות המיובשים הקצוצים והאגוזים.

2

מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמאה, הסוכר, הדבש והמלח עד שהתערובת נמסה ומגיעה לרתיחה. נותנים לתערובת לרתוח דקה בלבד ומסירים מהאש.

3

מוסיפים פנימה חמאת בוטנים ותמצית וניל ומערבבים היטב לקרם חלק. מצננים מעט. כשהקרם עדיין נוזלי אך לא חם מדי, יוצקים על תערובת הדגנים בקערה ומערבבים היטב. אם רוצים להוסיף נטיפי שוקולד, ממתינים עד שהתערובת תתקרר לגמרי, אחרת הם יימסו.

4

מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים אותה היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב, כך שהיא תהיה ממש דחוסה בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים.

5

מוציאים מהמקרר וחותכים את המשטח שנוצר למלבנים מוארכים בגודל של חטיף, ושומרים בקופסת פלסטיק אטומה, עם הפרדה של ניירות אפייה בין השכבות. נשמר כשבוע עד 10 ימים בקירור.