מתכון

חיתוכיות גבינה אפויות עם פטל ושטרויזל

עוגת הגבינה פירורים הקלאסית עוברת שדרוג בצורה של תחתית פטל חמצמצה

מאי 2017
צילום: אילן נחום
צילום: אילן נחום

הניגוד בין המרקם הנימוח של הגבינה לפריכות של השטרויזל מעניק לעוגה הזו את הייחוד שלה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס ולשטרויזל:

למלית:

לפיזור:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים קמח, שקדים, מלח, סוכר וחמאה למרקם של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מחלקים את התערובת ל-1/3 ו-2/3.

2

עוטפים 1/3 מהפירורים בניילון ומעבירים למקפיא, ואת היתר אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הבסיס אפייה חלקית:

4

מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית. מניחים נייר אפייה וקטניות כמשקולת. אופים 10 דקות אפייה עיוורת, מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולת ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

מכינים את המלית ואופים:

5

מערבבים את חומרי המלית למעט הפטל למרקם אחיד.

6

מפזרים על הקלתית האפויה פטל טרי או קפוא ויוצקים מעל את תערובת הגבינה. מפזרים מעל את הפירורים הקפואים.

7

אופים כ-35 דקות או עד שהתערובת יציבה אך בהירה. מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

8

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.