מתכון

חיתוכיות חתיכיות של קרמל ושוקולד

חיתוכיות ממכרות עם לוק הורס. גרסה מעודנת לממתק טוויקס האמריקני

ינואר 2016
חיתוכיות חתיכיות של קרמל ושוקולד. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
חיתוכיות חתיכיות של קרמל ושוקולד. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

חיתוכיות ממכרות עם לוק הורס. גרסה מעודנת לממתק Twix האמריקני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס:

לקרם קרמל:

לציפוי שוקולד:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

: מערבלים חמאה, אבקת סוכר וקמח במיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים כמה שניות לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק מלבן פחוס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות ועד יום.

2

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח למלבן בגודל התבנית.

3

טופחים על בסיס ודפנות התבנית בנייר סופג לח (הלחות תעזור לנייר האפייה להידבק לתבנית). מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית. מקפידים להשאיר שולי נייר בולטים, שבעזרתם אפשר יהיה לשלוף את המאפה בקלות. מהדקים מעט את הבצק עם הידיים, מחוררים במזלג ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים.

מכינים קרם קרמל

6

: מניחים את כל החומרים בסיר בינוני ומבשלים על להבה נמוכה 8-6 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל קרם סמיך בצבע חום בהיר.

7

יוצקים את הקרם החם על הבצק האפוי ומשטחים בעזרת פלטה או סכין. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה עד שהקרם מתייצב.

מכינים ציפוי שוקולד וחותכים

8

: ממיסים שוקולד וחמאה על ביין מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב ויוצקים על הקרמל. מורחים בשכבה אחידה בעזרת קלף פלסטיק, מרית או סכין ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

9

שולפים את העוגה מהתבנית בעזרת שולי נייר האפייה ומעבירים לקרש חיתוך. מסירים את השוליים וחותכים בעזרת סכין חלק וחם (טובלים במים רותחים ומייבשים במגבת) ל-10 פסי רוחב. כל פס חותכים לאצבעות דקות ברוחב ½2-1 ס”מ. נשמר בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

גיוון:
• אצבעות הקרמל מעולות גם כשהן קפואות. הכניסו אותן למקפיא לכמה שעות לפני ההגשה.
• אם אין גולדן סירופ אפשר להשתמש בסירופ תירס כהה או בדבש.