מתכון

חיתוכיות לואיז

חיתוכית שכולה משחק של צבעים ומרקמים; בצק פריך לימוני, מרנג קוקוס רך ואוורירי ולב של ריבת פטל שחור סמיכה

אוגוסט 2017
חיתוכיות לואיז . צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
חיתוכיות לואיז . צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

מומלץ להתחיל בהכנה יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס:

למלית:

למרנג קוקוס:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת רכה, חלקה ואחידה. מוסיפים חלמונים בהדרגה תוך כדי ערבול עד שהם נטמעים.

2

מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבלים כחצי דקה לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מיץ לימון ומערבלים כמה שניות.

3

יוצרים מהבצק מלבן פחוס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות ועד לילה.

4

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח למלבן בגודל התבנית. מקפידים להשאיר שולי נייר בולטים, שאיתם אפשר יהיה לשלוף את המאפה בקלות.

5

טופחים על בסיס ודפנות התבנית בנייר סופג לח (הלחות תעזור לנייר האפייה להידבק לתבנית). מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית. מהדקים מעט את הבצק עם הידיים, מחוררים במזלג ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

אופים כ-10 דקות להזהבה קלה. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים.

מכינים מרנג קוקוס, אופים וחותכים:

8

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים פנימה קוקוס בעזרת מרית עד שהוא נטמע בקצף.

9

מורחים ריבת פטל על הבצק האפוי ומשאירים שוליים בעובי 2 ס”מ ללא ריבה. על הריבה מורחים את מרנג הקוקוס בצורה שווה עזרת קלף פלסטיק או מרית.

10

אופים כ-30 דקות עד שהמרנג מזהיב. אוחזים את דפנות נייר האפייה ומוציאים את המאפה מהתבנית לקרש חיתוך. מצננים וחותכים בעזרת סכין חלק ולח (הלחות תשמור על המרנג שלם) לריבועים של 5 ס”מ.

גיוון: מחליפים את הקוקוס באגוזי מלך קלויים וטחונים או בבוטנים טבעיים קלויים וטחונים לאבקה.