מתכון

חיתוכיות לימוניות

הלימונים בניו זילנד מלאי עסיס. בחיתוכיות האלה קרם הלימון נאפה ומקבל לב רך ומעטפת פריכה, שמשתדכים לבצק חמצמץ

ינואר 2016
חיתוכיות לימוניות. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
חיתוכיות לימוניות. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס:

לקרם לימון:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מערבלים חמאה, אבקת סוכר וקמח במיקסר עם וו גיטרה כדקה עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים יוגורט ומערבלים כחצי דקה עד שנוצר בצק אחיד.

2

יוצרים מלבן פחוס, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות ועד יום.

3

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח למלבן בגודל התבנית. מקפידים להשאיר שולי נייר בולטים, איתם אפשר יהיה לשלוף את המאפה בקלות.

4

טופחים על בסיס ודפנות התבנית בנייר סופג לח (הלחות תעזור לנייר האפייה להידבק לתבנית). מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית. מהדקים מעט את הבצק עם הידיים, מחוררים במזלג ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

אופים 15-10 דקות להזהבה קלה. מוציאים, מצננים ומורידים את הטמפ’ בתנור ל-175 מעלות.

מכינים קרם לימון, אופים וחותכים

7

מקציפים ביצים וסוכר כ-2 דקות לקרם תפוח וחיוור. מוסיפים בהדרגה קמח ואבקת אפייה ומבליעים אותם בקרם בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומקפלים בעדינות. מתקבל קרם מאוד סמיך, שמרקמו מזכיר מיונז. יוצקים אותו על הבצק.

8

אופים 35-30 דקות עד שהקרם מתייצב ומקבל גוון זהוב. מצננים לטמפ’ החדר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות.

9

חותכים לצורה שבוחרים (עיגולים, מרובעים, מלבנים) בעזרת סכין או כוס בעלת שוליים דקיקים, או בעזרת חותכן שנטבלו במעט מים. כדאי לחתוך למנות קטנות משום שהטעמים עזים מאוד.

10

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.