מתכון

חיתוכיות מיקס אגוזים

מגוון אגוזים קראנצ'יים על שכבת קרמל עם מלח יוצרת מעין עוגייה מלוחה-מתוקה שאי אפשר להפסיק לנשנש

דצמבר 2018
חיתוכיות מיקס אגוזים של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
חיתוכיות מיקס אגוזים של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתחתית

לשכבה העליונה

אופן ההכנה

לתחתית

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר החום ומחית הווניל עד קבלת קרם מעט אוורירי.

2

מערבבים בכלי נפרד את הקמח, הקינמון והמלח.

3

מנפים במסננת את תערובת הקמח אל קערת המיקסר. מערבלים את התערובת רק עד שהיא גושית.

4

משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות.

5

אופים את התחתית במשך 20­-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לא בטורבו), עד שהיא מזהיבה. מוציאים ומורידים את החום ל-160 מעלות.

לשכבההעליונה

6

מערבבים בקערה את האגוזים, מחית הווניל ומיץ הלימון.

7

מרתיחים בסיר בעל תחתית עבה את החמאה, הסוכר החום, הדבש, השמנת והמלח. נותנים לתערובת לבעבע במשך 2 דקות אחרי הרתיחה (הבועות יגדלו והתערובת תתבהר מעט) ומסירים מהאש. מוסיפים מיד את תערובת האגוזים ומערבבים.

8

יוצקים את התערובת על התחתית האפויה ומנענעים בעדינות לפיזור אחיד. אופים את במשך 15-10 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהשכבה העליונה מתחילה לבעבע, ואז אופים עוד 3 דקות ומוציאים. מצננים וחותכים לריבועים.