מתכון

חמין טבעוני עם פריקה ועדשים

חמין עשיר וטעים שלוקח את התבשיל החורפי למחוזות שונים ומפתיעים

27,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
חמין טבעוני של אורי שביט. צילום: בן יוסטר
חמין טבעוני של אורי שביט. צילום: בן יוסטר

להכנת תבשיל זה נדרשות 40 דקות הכנה + 8 שעות לפחות בתנור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן זית לסיר כבד שמתאים גם לתנור ומחממים על אש בינונית־גדולה. מטגנים בצלים, שום ומרווה כ־5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים חומץ בלסמי וממשיכים לאדות עד לריכוך והזהבה.

2

מוסיפים תפוחי אדמה, בטטות וגזרים וממשיכים לטגן במשך 5־10 דקות נוספות. מוסיפים תמרים, תימין ועלי דפנה ומערבבים.

3

מחממים תנור ל־100 מעלות. משטחים פריקה ועדשים מעל הירקות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מים לכיסוי ומרתיחים.

4

מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל־8 שעות לפחות. בודקים מדי פעם ומוסיפים מעט נוזלים במידת הצורך.