מתכון

חסה ממולאת

הממולאים האלו הם בהשראת מתכון מצרי מסורתי, רק עם מילוי של עוף במקור בקר

12,620 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
חסה ממולאת של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
חסה ממולאת של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

את בשר הבקר שבמתכון המקורי החלפתי בעוף טחון. הקיפול לצורת משולשים הוא הקיפול המקובל לחסה, אבל ניתן כמובן לגלגל את העלים גם לסיגרים דקים – כמו עלי גפן. מומלץ לא לוותר על הנוכחות של ציר העוף ברוטב – הוא מעצים את הטעמים. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לתחתית הסיר ולרוטב

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מסירים את העלים החיצוניים של החסה עד שמגיעים ללב החסה במרכז. את הלבבות שומרים לסלט, את העלים ממלאים.

2

מכינים קערה רחבה עם מי קרח. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול וחולטים עלי חסה 5 שניות, מוציאים מיד בעזרת מלקחיים אל מי הקרח

3

מסירים את העורק המרכזי של כל עלה חסה בעזרת סכין חדה כך שמקבלים שתי רצועות מכל עלה חסה.

4

מניחים בורגול גס במסננת ושוטפים תחת זרם מים. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר חומרי המלית תוך כדי לישה של כ־5 דקות.

5

מחממים תנור ל־175 מעלות. מניחים בקצה כל רצועת חסה כדור מלית בגודל של דובדבן גדול ומקפלים למשולש: ימינה ואז שמאלה עד לסוף הרצועה לקבלת כיסן משולש. מממלאים ומקפלים כך את כל הרצועות.

6

מרפדים תחתית סיר שטוח ורחב שיכול להיכנס לתנור בפרוסות תפוחי אדמה ומסדרים מעליהן את העלים הממולאים.

7

מערבבים שמן זית, מיץ לימון, מעט ציר או מים, מלח, פלפל שחור, כורכום וכמון בקערית קטנה עד שהתבלינים מתמוססים בנוזל ויוצקים את הנוזל מעל הממולאים כך שכמעט יכסה אותם. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור. אופים חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים - אם גובה הנוזלים ירד מתחת למחצית מגובהם של הממולאים מוסיפים מעט ציר או מים. מכסים שוב את הסיר וצולים רבע שעה נוספת. לפני ההגשה סוחטים מעל חצי לימון ומפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.