מתכון

חצילים קלויים ברוטב קישק

השילוב של יוגורט, חציל ובורגול אינו חדש, אבל קצת פחות מוכר למי שמאס בחציל בטחינה ורוצה לגוון

2,203 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
חצילים קלויים ברוטב קישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
חצילים קלויים ברוטב קישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

לקישק ביתי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

קולים חצילים על אש גלויה מכל הצדדים עד שהם רכים ומניחים אותם במסננת לקירור מלא.

2

מחממים חמאה ושמן זית במחבת על להבה בינונית ומוסיפים שום. כאשר עולה ריח השום, מוסיפים קישק ומים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל. כאשר הרוטב מסמיך ומגיע למרקם של טחינה סמיכה מורידים מהאש.

3

מקלפים את החצילים ומניחים אותם בצלחת ההגשה, מתבלים את הבשר שלהם במעט מלח ובמיץ לימון. יוצקים את רוטב הקישק מעל ומפזרים עלי נענע טריים ופטל