החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
קולים חצילים על אש גלויה מכל הצדדים עד שהם רכים ומניחים אותם במסננת לקירור מלא.
2
מחממים חמאה ושמן זית במחבת על להבה בינונית ומוסיפים שום. כאשר עולה ריח השום, מוסיפים קישק ומים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל. כאשר הרוטב מסמיך ומגיע למרקם של טחינה סמיכה מורידים מהאש.
3
מקלפים את החצילים ומניחים אותם בצלחת ההגשה, מתבלים את הבשר שלהם במעט מלח ובמיץ לימון. יוצקים את רוטב הקישק מעל ומפזרים עלי נענע טריים ופטל