מתכון

חצי אייסברג בוויניגרט בלו צ'יז וקשיו מסוכרים

הסוד של המנה הזו הוא הוויניגרט הקרמי והסמיך, שיחולל פלאים בכל סלט ירוק שתכינו

33,425 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
חצי אייסברג בוויניגרט בלו צ’יז וקשיו מסוכרים של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.
חצי אייסברג בוויניגרט בלו צ’יז וקשיו מסוכרים של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו.

הטריק הוא להשתמש בהרבה רוטב, כדי שיטפטף פנימה וילחלח גם את העלים הנסתרים של האייסברג. כאן סוג הגבינה פחות חשוב, ולכן אפשר להשתמש בקצוות גבינה שנשארו ממתכונים אחרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

שמים במעבד מזון רוויון, חומץ, דבש, מלח, פלפל שחור וכ-170 גרם גבינות כחולות ומעבדים לרוטב אחיד וסמיך.

מרכיבים את הסלט ומגישים

2

מניחים חצאי חסות על צלחות הגשה כשהצד החתוך כלפי מעלה. יוצקים מעל כמות נדיבה של רוטב, מעטרים בקשיו וביתרת הגבינה המפוררת ומגישים.