מתכון

טאטן בסבוסה ושסק

יוצרים קרמל במחבת ברזל מעל הגחלים, מוסיפים פירות עונתיים וסולת, מכסים את המחבת ונותנים לחום לעשות את שלו

18,756 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
טאטן בסבוסה ושסק של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש
טאטן בסבוסה ושסק של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

אחרי האפייה מתקבל קינוח שנע על התפר בין הבסבוסה המקומית לטארט טאטן הצרפתי.

להכנה בתבנית או מחבת בקוטר 25 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק סולת

אופן ההכנה

1

מכינים קרמל: מפזרים סוכר במחבת ברזל. מחממים מעל אש נמוכה (גחלים בהירות שהאש כבתה בהן), עד שנוצר קרמל ענברי. לא מערבבים.

2

בינתיים מכינים בצק סולת: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה כמה דקות, עד שמתגבש בצק אחיד.

3

מפוררים גבעולי תימין מעל הקרמל ומסדרים בתוכו שסק, כשהצד החתוך פונה מטה (כלפי תחתית המחבת). מוסיפים את בצק הסולת ומפזרים לכיסוי אחיד של השסק. סוגרים את המחבת במכסה ומניחים מעל מקור החום הנמוך ביותר על הגריל או במדורה. מפזרים מעט גחלים בוערות מעל המכסה ואופים כ־1/2 שעה.

4

מרימים את המכסה ונועצים קיסם במרכז העוגה. אם הוא מגיח יבש העוגה מוכנה, ואם לא – סוגרים את המכסה, אופים 5 דקות נוספות ובודקים שוב.

5

יוצקים מעל העוגה החמה את נוזלי הבישול של השסק ומניחים בצד לכ־1/2 שעה כדי לתת לעוגה להתייצב, לספוג את הנוזלים ולהצטנן. הופכים את המחבת מעל צלחת הגשה רחבה ומגישים.