מתכון

טארט טטן לעצלנים

מדלגים על השלבים המסורבלים של הכנת טארט טטן ומשתמשים בבסיס של עוגה בחושה, שאותו יוצקים על הפירות

3,827 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
טארט טטן לעצלנים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
טארט טטן לעצלנים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אפשר להשתמש בכל פרי קשה (תפוחים, אגסים וכך הלאה). אני בחרתי בנקטרינות, שנמצאות עכשיו בשיאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבסיס:

לעוגה:

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית במעט חמאה רכה.

מכינים את הבסיס:

2

יוצקים חמאה מומסת לתבנית ומפזרים סוכר בשכבה אחידה. מסדרים את פלחי השזיפים או המשמשים במעגלים ממרכז התבנית החוצה. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא פרי.

מכינים את העוגה ואופים :

3

מקציפים שמנת לקצפת יציבה, מכסים בניילון נצמד ומקררים. הקצפת צריכה להיות קרה במיוחד כשמוסיפים אותה לבלילת העוגה.

4

מערבבים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ומלח בקערה.

5

מקציפים ביצים במיקסר במהירות בינונית-גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים מחצית מתערובת הקמח עד שהיא נבלעת בתערובת הביצים. מוסיפים את יתרת התערובת ומערבלים לתערובת אחידה.

6

מקפלים את הקצפת הקרה לתוך התערובת בהדרגה. יוצקים על הבסיס ומחליקים.

7

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים היטב.

8

מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.

גיוון: מפזרים לפני האפייה 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים סביב טבעת הפרי.