מתכון

טופיפי שוקולד ואגוזים

הצורה שלהם מזכירה ממתקי טופיפי, אבל הרכיבים טבעיים ומיטיבים ופולי הקקאו בתחתית מוסיפים פריכות כיפית

36,048 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
טופיפי שוקולד ואגוזים של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
טופיפי שוקולד ואגוזים של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

אפשר להגיש בסוף הארוחה, לארוז למתנה או לשמור בצנצנת כחטיף מתוק ידידותי לבריאות. כדי לקבל את הצורה מצטיידים בתבנית שקעים מסיליקון, הנקראת תבנית חצי כדור וזמינה בחנויות ואתרי האפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית השוקולד

למעטפת

לקישוט

אופן ההכנה

1

מכינים את מלית השוקולד: ממיסים שוקולד וחמאת בוטנים מעל בן מרי ובמקביל מחממים קרם קוקוס. יוצקים את קרם הקוקוס החם על השוקולד וחמאת הבוטנים, מערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד לצינון.

2

מכינים את המעטפת: טוחנים את כל המרכיבים, למעט פולי הקקאו, במעבד מזון ב־3־4 פולסים לתערובת אחידה. מוסיפים את פולי הקקאו וטוחנים שוב ב־2 פולסים רק לפיזור אחיד שלהם בתערובת.

3

מוציאים את הבצק ממכל מעבד המזון ומחלקים אותו ל־25 כדורים בגודל של גולה ובמשקל של כ־12 גרם האחד. מכדררים את הכדורים בין הידיים לכדורים עגולים וחלקים ומניחים בתבנית הסיליקון. בעזרת האצבע יוצרים שקע במרכז כל כדור ומהדקים את הדפנות כך שתתקבל גומחה בעומק 1/2 סנטימטר (בתוכה ממלאים את השוקולד). מעבירים את התבנית למקפיא או למקרר לשעה לפחות או עד שהתערובת מתייצבת ולא דביקה למגע.

4

ממלאים שק זילוף בקרם שוקולד ומזלפים גבעות קטנות בתוך הגומחות שיצרנו. מפזרים מעט פולי קקאו גרוסים ומעט מלח אטלנטי.

5

מקפיאים 30 דקות, עד שהשוקולד מתייצב. מחלצים מהתבנית ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד עשרה ימים או במקפיא עד חודש.