• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • עשר דקות
  • מתכונים לקיץ
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

טטאקי פילה בקר עם אפונה ירוקה, דואה ותפוז סיני

מקודם

מנה ראשונה למרכז השולחן. הרוטב עשיר באוממי ויכול ללוות גם מנות אחרות

8,275 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת שף אודי ברקן
אפריל 2020
טטאקי פילה בקר עם אפונה ירוקה, דואה ותפוז סיני  של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טטאקי פילה בקר עם אפונה ירוקה, דואה ותפוז סיני של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • 6 מנות
  • 30 דקות
  • קל
  • כשר
  • בשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

דואה היא תערובת תבלינים מצרית שתמיד כדאי שתהיה בבית – משדרגת כל סלט ומוסיפה מרקם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לדואה

להגשה

אופן ההכנה

1

מתבלים בשר במלח ופלפל שחור ומושחים אותו בשמן זית. מחממים מחבת כבדה וכשהיא לוהטת, צורבים את הבשר כדקה מכל צד (סך הכל 4 דקות). מניחים בצד.

2

מערבבים את חומרי הרוטב ומכינים את החומרים להגשה.

מכינים דואה

3

מחממים תנור ל־160 מעלות על מצב טורבו. קולים בנפרד את חומרי הדואה: שומשום כ־ 8 דקות, אגוזי לוז כ־10 דקות, קצח כ־5 דקות, זרעי כוסברה וכמון כ־3 דקות. מצננים וטוחנים בפולסים במטחנת תבלינים לפי הסדר הבא: שומשום, זרעי כוסברה, כמון, קצח ובסוף מוסיפים את אגוזי הלוז (כדי שיישארו גרוסים).

4

פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים על צלחת הגשה רחבה. מפזרים אפונה, תפוזים סיניים ועלי אורגנו, מזלפים מהרוטב ומפזרים כ־ 2 כפות דואה מלמעלה.

אופים ומבשלים כמו מקצוענים? התנור הפירוליטי של AEG מסדרת SteamBake יעזור לכם גם באפייה וגם בניקיונות! התנור, בטכנולוגיית Pyrolux Plus, מאפשר ניקוי פירוליטי שיהפוך את הלכלוך לאפר שייעלם בניגוב מטלית מהיר. לתנור פונקציית SteamBake המוסיפה אדים בתכנית טורבו אקטיבי ומשדרגת כל מאפה, לרך מבפנים ופריך מבחוץ. לתנור גם חיישן FoodSensor אשר בודק את הטמפרטורה המודייקת בתוך המזון, לקבלת הסטייק המושלם במידת העשייה האהובה עליכם.

 

  • קל
  • כשר
  • בשר
  • אפונה
  • אפונה ירוקה
  • מנות ראשונות
  • מבשלים ואופים עם תבלינים
  • תבלינים
  • מנות ראשונות לפסח
  • מנות ראשונות לראש השנה
  • מתכונים לאירוח
  • מתכונים ממומנים
  • AEG לתוצאות מושלמות

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media