קח מקל קח תרמיל

שלל מתכונים מצטיינים עם אפונה

מרוקנים את התרמילים ומכינים עם גרגרי הפלא מרקים, תבשילים וסלטים
מרץ 2019

האביב הוא הזמן הזה בשנה  שבו האפונה הירוקה נמצאת בשיאה ומככבת בדוכני השווקים יחד עם שאר ירוקי העונה. מרוקנים את התרמילים ומכאן השמיים הם הגבול. היא נהדרת בתבשילים, מרקים, מנות ראשונות ועיקריות, וכדאי לשבץ אותה גם לתפריט ארוחת ליל הסדר. ולשאר השנה – יש גם מתכונים נבחרים עם אפונה קפואה.

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים

1 דירוגים
גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
חביתה ממולאת עם אפונה וקריספי שום של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
חביתה ממולאת עם אפונה וקריספי שום של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

חביתה ממולאת עם אפונה וקריספי שום

אחת המנות המזוהות עם דניאל קיציס, בעקבות התוכנית "משחקי השף", היא חביתה ממולאת. כאן בגרסה תאילנדית סוערת ועזת טעם למתכון המלא
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה

טעם העגבניות נספג בבורגול והן מעניקות לו מלבד רעננות, גם צבע יפה. היוגורט, קליפת הלימון והנענע מוסיפים חמצמצות למתכון המלא
שפצלה עם חמאת אסקרגו ואפונת שלג של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
שפצלה עם חמאת אסקרגו ואפונת שלג של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

שפצלה עם חמאה ירוקה ואפונת שלג

2 דירוגים
מכינים שפצלה (נטיפי בצק) מהירים ומקפיצים בחמאה ירוקה. תוספת של מעט שמנת מוקצפת הופכת את הרוטב לאוורירי מאוד למתכון המלא
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן

8 דירוגים
גרסה ירוקה לחריימה: משתמשים בצורת החיתוך של הדג לפרוסות עבות עם העצם ומבשלים אותן ברוטב ירוק, עשיר וחמצמץ למתכון המלא
תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע

6 דירוגים
תוספת משגעת, במיוחד אם זו העונה של האפונה. אז משדכים אליה נענע וכרשה, וצובעים את השולחן בירוק מרענן למתכון המלא
קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן

2 דירוגים
אפשר לקצר תהליכים ולקנות מחית קארי מסמאן בחנות למוצרי המזרח, אבל אין כמו הריח של תבליני הקארי העולה מן המחבת למתכון המלא