מתכון

טירמיסו לוטוס

הקינוח האיטלקי המפורסם עם טוויסט מפתיע: עוגיות לוטוס מחליפות את הבישקוטי וממרח לוטוס המעניק טעם עשיר למלית

10,115 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
טירמיסו לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
טירמיסו לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

מעשירים את מלית המסקרפונה של הקינוח האיטלקי המפורסם בממרח לוטוס ומקבלים טעם עוד יותר עשיר ומפתיע. עוגיות לוטוס מהוות את בסיס הקינוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לעיטור:

אופן ההכנה

1

מרפדים את בסיס התבנית בשכבה אחידה של עוגיות (משתמשים במחצית מהחבילה).

2

מערבבים היטב גבינת מסקרפונה, סוכר וממרח לוטוס בעזרת כף לתערובת אחידה וחלקה.

3

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה. מקפלים אותה בהדרגה לתוך תערובת המסקרפונה, בכל פעם שליש הכמות, עד לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים כמחצית מהתערובת על בסיס העוגיות ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת. מכסים בשכבה נוספת של עוגיות, יוצקים מעל את יתר המלית ומיישרים שוב. מכסים ומעבירים לקירור למשך הלילה.

5

שומרים מכוסה במקרר כ-4 ימים.

6

לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת קקאו בעזרת מסננת דקה.