מתכון

טמפורה סושי עוף ופלפלים קלויים

הנה וריאציה שיוצרת סושי ישראלי אלגנטי, מצופה ושחום ממש כמו שניצל

1,584 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
טמפורה סושי עוף ופלפלים קלויים. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
טמפורה סושי עוף ופלפלים קלויים. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

מי לא אוהב חזה עוף צלוי או שניצל לצהריים? עוד יותר טוב עם אורז לבן ליד וסלט מרענן כתוספת. את הגלילות אפשר להכין יום מראש, אך הטיגון צריך להתבצע לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון עמוק:

לאורז:

לעוף:

לטמפורה:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את האורז (לא כמו שמכינים אורז לסושי):

1

שמים אורז ו-½1 כוסות מים בסיר. מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 25 דקות בדיוק. מצננים היטב.

מכינים את העוף:

2

חוצים את חזה העוף לרוחב, כדי ליצור 2 משטחים דקים, וחותכים לרצועות בעובי 2 ס"מ. מתבלים בפלפל ומלח.

מכינים את הרולים:

3

מניחים מחצלת לגלגול סושי על משטח עבודה ועליה דף אצת נורי, כשצידו המבריק כלפי מעלה. טובלים ידיים במים ומשטחים שכבת אורז בעובי 1/2 ס"מ. מניחים רצועת עוף לרוחב העלה על האורז, לידה רצועת פלפל קלוי ועל הכל פס משחת ווסאבי. מגלגלים לגלילה הדוקה מאוד. מכינים כך את כל הרולים.

מכינים את הרוטב:

4

מערבבים את כל החומרים ושומרים בקירור.

מצפים, מטגנים ומגישים:

5

מחממים שמן לטיגון עמוק, טורפים ביצים ומתבלים במלח ופלפל. בכלי נפרד מערבבים פירורי לחם עם עשבי תיבול יבשים.

6

טובלים את הרולים בביצה טרופה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן החם כ-3 דקות להזהבה עמוקה. מעבירים לנייר סופג.

7

פורסים את הרולים למנות ומגישים לצד הרוטב.