קוי הוא מונח בתאית לתיאור אוכל חי. קוי פלה היא מנת דג נא עם נענע, כוסברה, שפע ליים ורוטב דגים. מנה מאיסן שבצפון מזרח תאילנד, אזור של אנשים קשוחים – חקלאים שעובדים בחוץ ומתמודדים עם איתני הטבע. הטעמים העזים של המנה מתאימים בול לאופי של האנשים באזור.
המנה תוגש לצד ספרייט בתפריט מיוחד במסעדת קאב קם בין ה-11-24 לאוגוסט. כל הפרטים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים במחבת טפלון יבשה אורז דביק כ־10 דקות על אש קטנה עד להשחמה. מעבירים את האורז הקלוי למעבד מזון וטוחנים בפולסים לפירורים גסים ולא לאבקה.
2
ותכים כ־10 ס"מ מהחלק העליון של הכרוב הסיני, מפרידים לעלים ומניחים כ־16 עלי כרוב רחבים ויפים בצלחת הגשה, או מפרידים את עלי האנדיב ומניחים בצלחת.
3
מערבבים בקערה כוסברה, נענע, בצלי שאלוט ודג. מוסיפים רוטב דגים, מיץ ליים ופלפל צ'ילי גרוס. מפזרים מעל את האורז הקלוי הטחון ומערבבים קלות. מניחים כף גדושה מהתערובת בכל אחד מעלי הכרוב או האנדיב ומגישים, מומלץ לצד כוס ג'ין עם ספרייט, נענע וליים.