מתכון

יקיטורי בטטה בזיגוג אסייתי

שיפודי בטטה יפניים בזיגוג בוטנים גאוני, שרק בשבילו שווה להכין את המנה

17,654 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
יקיטורי בטטה ברוטב קוקוס בוטנים אסייתי של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
יקיטורי בטטה ברוטב קוקוס בוטנים אסייתי של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

שיפודי בטטה יפניים בזיגוג בוטנים גאוני, שרק בשבילו שווה להכין את המנה. גם מהסלט שמוגש לצדו כדאי להכין כמות כפולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לזיגוג

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים קוביות בטטה עם כף שמן זית, מלח, שום וג'ינג'ר ומפזרים בתבנית. צולים 15 דקות, רק עד ששיפוד יכול לעבור בקלות במרכז הקוביות.

מכינים את הסלט

3

מערבבים בקערה את כל החומרים ושומרים במקרר להגשה.

4

נועצים את הבטטות על שיפודים קצרים – שלוש קוביות לכל שיפוד.

5

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את שיפודי הבטטה כדקה מכל צד עד השחמה.

מכינים את הזיגוג

6

מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג לתערובת אחידה.

7

יוצקים את הזיגוג מעל שיפודי הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־3 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.

8

מניחים את השיפודים עם הרוטב בצלחת ומגישים עם הסלט בצד.