מתכון

ירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון

בוחרים במגש הכי גדול שמוצאים בבית והופכים אותו למרבד ירוק עז

25,046 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
ירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ירקות ירוקים בוויניגרט שום-לימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

העיקרון: הירקות עוברים רק חליטה קצרה, שמותירה אותם פריכים ונגיסים. אפשר לחלוט את כל הירקות באותו סיר בזה אחר זה. ויניגרט פשוט, פירורי ריקוטה ושקדים קלויים משלימים את המראה ומוסיפים רבדים של טעם ומרקם.
הכנה מראש: אפשר לחלוט את כל הירקות מראש ולפני ההגשה לחמם קלות, לערבב עם הרוטב ולפזר את התוספות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הירקות:

1

חולטים כל ירק בנפרד בסיר גדול עם מי מלח רותחים בין דקה ל-3 דקות (תלוי בסוג הירק) ומעבירים מייד לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. אם לא מגישים מייד, שומרים את הירקות החלוטים בקירור עד יממה וסמוך להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

מכינים את הרוטב:

2

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר.

לפני ההגשה:

3

מערבבים את הירקות עם הרוטב בקערה ומסדרים על צלחת הגשה גדולה או על מגש יפה. מפזרים עלים טריים, ריקוטה ושקדים ומגישים.