מתכון

כדורי דונאט זריזים, מתוקים וללא התפחה

כדורי דונאט עסיסיים שמכינים בכיף ובקלות. אחר כך מוסיפים גנאש שוקולד עם שלל תוספות, כדי שכולם יהיו מרוצים

17,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
כדורי דונאט זריזים, מתוקים וללא התפחה
כדורי דונאט זריזים, מתוקים וללא התפחה

מתכון קל להכנה ומאוד כיפי שמתאים במיוחד לילדים, חשוב רק לשים לב שיהיה לצידם מבוגר אחראי בשלב הטיגון כדי לוודא שנשמרים כללי הבטיחות. בסיום ההכנה מתקבלים כדורי דונאט עסיסיים וטעימים ביותר. הוסיפו להם שלל תוספות ומטבלים, ותקבלו קינוח מתוק וממכר שכולם אוהבים, גדולים וקטנים כאחד.

עוד אופציה להגשה- גנאשים

הכנת גנאשים:
שוקולד מריר: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 250 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.

שוקולד חלב: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 375 גרם שוקולד חלב איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.

שוקולד לבן: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 500 גרם שוקולד לבן איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות.

2

במיקסר עם וו גיטרה או במיקסר יד מערבבים את מרכיבי הבלילה לקבלת בצק דביק. בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים ומעבירים מיד לטיגון בשמן הרותח. אפשר להעביר את התערובת לשק זילוף ולזלף פנימה את התערובת, כמות של כף גדושה בשמן החם הם הופכים לכדורים.

3

עובדים במהירות ומטגנים מקסימום 8 כדורים בבת אחת. כשהכדורים בצבע זהוב כהה מוצאים ומעבירים לצלחת שעליה נייר סופג לכמה שניות.

4

מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר קינמון או מפזרים אבקת סוכר. ושומרים בצד עד שהם מצטננים מעט. מסדרים על גבי שולחן ההגשה קעריות מלאות בכל מיני ציפויים מפנקים וקערות עם גנאש (ראו מתכונים למעלה). מגישים את כדורי הדונאטס החמים בתוספת מקלות או שיפודי עץ קטנים שיהיה נוח לנעוץ וכל אחד יכול לטבול במה שאהוב עליו.

5

מגישים לשולחן עם מגוון מטבלים, כל אחד ומה שהוא אוהב.