מתכון

כדורי מוצארט

הגלגול נראה קצת מסובך, אבל זה ממש לא נורא אם קצת מהנוגט יוצא החוצה - פשוט מגלגלים לכדור והכל מסתדר אחרי הקירור

4,929 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

שעתיים קירור (ועד לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד במיקרוגל ב- 3-2 פולסים ומרפדים מגש בנייר אפייה.

2

צובטים מהמרציפן חתיכה בגודל גולה גדולה, מגלגלים אותה לכדור ומשטחים לדסקית בקוטר 4-3 ס"מ (הדסקיות של הילדים יכולות להיות קטנות יותר - חשוב שהן ישבו להן בנוחות על כף היד).

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

3

מניחים כ- 3/4 כפית נוגט במרכז דסקית המרציפן, מושכים מעל הנוגט את שולי הדסקית ומהדקים בצביטה.

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

4

מגלגלים את המרציפן הממולא בין כפות הידיים לקבלת כדור, טובלים בשוקולד המומס ומניחים על המגש. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המרציפן או עד שנמאס.

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

5

מעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים (רצוי להפריד בין השכבות עם נייר אפייה).

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה