מתכון

כרובית בתבלינים צלויה על האש

הכרובית מתרככת בצלייה, סופגת את ארומות התבלינים והעשן ומקבלת טעם עמוק

25,998 בשלנים התעניינו במתכון זה
כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

בשיטה זו מבשלים את הכרובית קצרות, עוטפים בתערובת תבלינים טחונים ואז תולים אותה על מקל ארוך ומניחים מעל המדורה. לחילופין, אפשר גם לצלות אותה בתנור הבייתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת תבלינים

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר ומבשלים כרובית כ־8 דקות (הכרובית עדיין קשה יחסית). מוציאים מהמים ומצננים.

2

קולים את כל התבלינים במחבת רק עד שעולה ניחוח. כותשים את התבלינים בעלי ומכתש ומערבבים עם שמן זית וחמאה מזוקקת.

3

מושחים היטב את הכרובית בתבלינים, מלפפים סביב הכרובית חוט ברזל גמיש ותולים על מקל מעל מדורה של גחלים לוחשות עם מעט להבות במשך 10־15 דקות עד שהכרובית זהובה ופריכה. אם מכינים בבית, מחממים תנור ל־230 מעלות וצולים את הכרובית המבושלת כ־20 דקות עד שהיא שחומה.