מתכון

כרוב מותסס

השיטה להתססת כרוב מתאימה כמעט לכל ירק - אספרגוס, צנון, בצלי שאלוט, באקצ'וי ועוד

18,263 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
כרוב מותסס. צילום: shutterstock
כרוב מותסס. צילום: shutterstock

אפשר לגוון את התבלינים ולהוסיף עשבי תיבול שלא משחירים במהירות כמו שמיר או טרגון. גיא כובש את הכרוב במכל התססה לבירה (משיגים בחנויות ציוד להכנת בירה ביתית), יש בו שסתום לשחרור הגזים שהופך את התהליך לנקי יותר.

קופסה או צנצנת בנפח 2 ליטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את הכרוב בקערה ולשים עם המלח 10־15 דקות עד שהכרוב מגיר נוזלים.

2

קולים את התבלינים במחבת יבשה דקה מעל להבה בינונית רק עד שהם מעלים ניחוח.

מעקרים צנצנת

3

ממלאים את הצנצנת במים רותחים. אחרי 4 דקות מרוקנים את המים ומייבשים את הצנצנת מעל רשת.

4

 מעבירים את הכרוב עם הנוזלים לצנצנת בעזרת מלקחיים או ידיים עטויות כפפות, דוחסים את הכרוב כלפי מטה כך שיהיה מכוסה נוזל, אם יש צורך מניחים מעליו משקולת (למשל צנצנת מעוקרת קטנה יותר מלאה במים), מוסיפים תבלינים, מכסים את פתח הצנצנת בניילון נצמד ואוטמים עם המכסה. מניחים לשבוע מחוץ למקרר, רצוי מעל צלחת שכן במהלך ההתססה חלק מהנוזלים עשויים "לברוח" מהצנצנת.

5

לאחר שבוע טועמים ובודקים. אם טעים לכם, מעבירים את הצנצנת למקרר, שם ההתססה תיעצר. אם לא, משאירים להתססה מחוץ למקרר לעוד כמה ימים. ככל שתשאירו את הצנצנת בחוץ זמן רב יותר, כך תקבלו טעמים חזקים ועמוקים יותר.