מתכון

כריך צבעוני

כל כריך עשוי מ-4 פרוסות ו-3 ממרחים שונים, מוגש בלחם קסטן מחיטה מלאה

531 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כריך צבעוני של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כריך צבעוני של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמישה כריכים

לממרח כתום

לממרח ירוק

לממרח סגול

לעיטור

אופן ההכנה

לממרח כתום

1

מבשלים את העדשים לאחר ההשריה בסיר עם מים עד לרתיחה, כ-10-15 דקות. מסננים את המים ומניחים את העדשים בצד.

2

קולפים את הגזרים ואת הבטטה וחותכים אותם לחתיכות גדולות. מבשלים את חתיכות הגזר והבטטה עם מעט מלח עד לריכוך הירקות.

3

מכניסים לקערת בלנדר את העדשים יחד עם הירקות הרכים. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שן שום ושמן זית וטוחנים יחד.

לממרח ירוק

4

מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הממרח וטוחנים יחד במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

לממרח סגול

5

מבשלים את הסלק השלם בקליפתו בסיר עם מים עד לרתיחה ולריכוך (לחלופין, אפשר לעטוף את הסלק השלם בנייר כסף ולאפות אותו במשך שעה בתנור בחום של 240 מעלות).

6

מכניסים לקערת הבלנדר את הסלק המרוכך עם שאר מרכיבי הממרח הסגול וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבת הכריך

7

מורחים כל ממרח על פרוסה אחת של לחם קסטן מחיטה מלאה.

8

בעזרת קולפן ירקות מכינים סרטים של גזר, כרוב סגול, סלק טרי או כל ירק אהוב אחר, ומקשטים את הכריך.

9

על ממרח האפונה קוצצים עירית או מניחים גרגירי אפונה שלמים לקישוט.

10

מסדרים פרוסה מעל פרוסה, כשהאחרונה, שאינה מרוחה, חותמת את המגדל הצבעוני. חוצים את הכריך לשניים ועוטפים בנייר.