מתכון

לזניה סלמון ותרד

הסלמון המאודה בתפקיד הראגו, ובמקום רוטב עגבניות יש תרד וריקוטה

15,257 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
לזניה סלמון ותרד. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
לזניה סלמון ותרד. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשאמל:

לסלמון:

לתרד:

אופן ההכנה

מכינים רוטב בשאמל:

1

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים גם קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר ושמנת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הסלמון:

3

ממיסים חמאה עם שום במחבת, ומאדים סלמון תוך כדי ערבוב.

4

מוסיפים מלח, פלפל שחור, יין ומיץ לימון. מבשלים עוד 3-2 דקות, מסירים מהכיריים ומקררים. מוסיפים פרמזן ומוצרלה ומערבבים.

מכינים את התרד:

5

מערבבים תרד עם ביצה, ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מרכיבים את הלזניה ואופים:

6

יוצקים 1/4 כוס רוטב בשאמל לתבנית ומסדרים עלי לזניה. יוצקים עליהם 1/2 כוס בשאמל, מפזרים מחצית מתערובת התרד ועליה מעט מוצרלה. ממשיכים עם עלי לזניה, שכבה של סלמון ועליה יוצקים 1 כוס בשאמל ומעט מוצרלה. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, מעליהם 1/2 כוס בשאמל, יתרת התרד ומעט מוצרלה. מסדרים שכבת עלי לזניה אחרונה, יוצקים את יתרת הבשאמל, המוצרלה והפרמזן.

7

אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.