מתכון

לחם זיתים אלג'יראי

במהלך ביקור בפריז נתקלתי בקונדיטוריה אלג'יראית–מרוקאית שבחלון הראווה שלה היה מאפה עגול ושטוח שמשך את תשומת לבי

5,604 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
לחם זיתים אלג'יראי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לחם זיתים אלג'יראי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הוא היה מוכר ודמה למאפה מהמטבח המרוקאי שאימא שלי מכינה, אז מובן שרכשתי אחד. הוא היה שומני, פריך וטעים להפליא, ובניגוד לגרסה שהכרתי מהבית הוא כלל גם זיתים מלוחים.

מאפים בקוטר 20 ס״מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מערבבים את כל החומרים רק עד שהם מתאחדים ולא יותר מכך. חוצים את הבצק, ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך לדיסקיות בקוטר של כ־20 ס"מ ובעובי של כ־2 ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון, מעבירים את נייר האפייה התחתון עם עיגולי הבצק עליו לתבנית תנור ואופים כ־30 דקות למאפים זהובים ופריכים.