מתכון

לחמניות זיתים מבצק יוגורט

היוגורט מוסיף לבצק חמצמצות, שאופיינית דווקא לבצק שאור. אופים בסמוך להגשה

8,675 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
לחמניות זיתים מבצק יוגורט. צילום: דניאל לילה
לחמניות זיתים מבצק יוגורט. צילום: דניאל לילה

היוגורט מוסיף לבצק חמצמצות, שאופיינית דווקא לבצק שאור. אופים בסמוך להגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

לזרייה:

אופן ההכנה

1

מערבבים שמרים עם מים וסוכר בקערית להמסה וממתינים דקות אחדות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

2

מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים מלח ומערבבים קלות. מוסיפים את תמיסת השמרים, יוגורט ושמן זית ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. לקראת סוף הלישה מוסיפים זיתים, תימין ורוזמרין.

3

מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת ומשהים כשעה עד להכפלת הנפח.

4

מוציאים מהבצק את האוויר שהצטבר ומחלקים לפיסות במשקל 50 גרם כל אחת. מגלגלים כל פיסה לכדור על משטח מקומח קלות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות.

5

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

6

מברישים את הלחמניות בשמן זית וזורים מעל מלח ים.

7

אופים כ-15 דקות עד שהלחמניות תפוחות וקלות כשמרימים אותן. כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של שמן זית.

באותה שיטה מכינים
לחמניות מתקתקות עם דבלים: מוסיפים לבצק כף דבש (יחד עם היוגורט) וממירים את הזיתים, התימין והרוזמרין ב-100 גרם דבלים קצוצות דק. לפני האפייה מברישים בביצה טרופה עם כפית סוכר (במקום שמן זית). כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של ביצה טרופה.
לחמניות מתקתקות עם מרציפן: מוסיפים לבצק כף דבש (יחד עם היוגורט) ו-100 גרם מרציפן חתוך לפיסות דקות. לפני האפייה מברישים בביצה טרופה עם כפית סוכר. כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של ביצה טרופה.