מתכון

לחמניות חלב שקדים

לחמניות מעולות להמבורגר ובעצם לכל כריך ילדים בזכות האופי המתוק של חלב השקדים והרכות האוורירית שלהן

7,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
לחמניות חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לחמניות חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

1

מפוררים שמרים בחלב שקדים ומערבבים.

2

ממסים חמאת קקאו מעל בן מארי. מעבירים חמאת קקאו מומסת לקערת המיקסר, מוסיפים קמח מלא, קמח טפיוקה, סוכר, שמן זית ומלח ולשים 3 דקות במהירות בינונית לבצק גמיש ורך. מכסים את הקערה במגבת ומניחים 40 דקות מחוץ למקרר להתפחה.

3

מחלקים את הבצק ל־10 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור מהודק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת.מתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.

4

לקראת תום ההתפחה מחממים תנור ל־180 מעלות ומושחים את פני הלחמניות בביצה טרופה או חלב שקדים.

5

אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.