מתכון

לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל

לחמניות נורדיות עם בצק פיצה שמתפקד מעולה כי קל לפתל ולעצב אותו. במקום קינמון והל, שילבתי קרם פיסטוק ופטל

2,561 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאפייה

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

1

מערבבים פיסטוק, חמאה, סוכר, ביצה וקורנפלור לקרם סמיך.

2

מרדדים בצק על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי כ־1 ס"מ, מורחים מעליו קרם פיסטוק בשכבה אחידה ומפזרים מעל פטל.

3

מקפלים את השליש התחתון של יריעת הבצק כלפי האמצע ומעליו מקפלים את השליש העליון ליצירת מלבן סגור.

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. חותכים את הבצק לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה ולא משוננת. מותחים קלות רצועת בצק ומפתלים את הקצוות חצי סיבוב (לצורת בורג). מקמחים את הידיים, מלפפים כל אחת מרצועות הבצק בצורה רופפת סביב שתי אצבעות פעמיים וחצי (שני סיבובים וחצי) ותוחבים את קצה הרצועה מתחת לבצק (וקרוב לאצבעות). מניחים את הלחמניות המלופפות בתבנית ומברישים אותן בביצה טרופה. מתפיחים כחצי שעה.

מכינים סירופ סוכר

5

מחממים מים וסוכר בסיר קטן רק עד שהסוכר נמס.

6

בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות. אופים 20־17 דקות עד שהבצק משחים. מוציאים, מברישים בסירופ סוכר ומפזרים סוכר גבישי (או שקדים משובבים).