מתכון

מאפה זוקיני וגבינה צפתית

שתי דקות עבודה, והמאפה בתנור. הסוד הוא להשתמש בצפתית איכותית

10,687 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מאפה זוקיני וגבינה צפתית של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה
מאפה זוקיני וגבינה צפתית של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

פורשים את הבצק בתבנית, ובעזרת סכין מסמנים שוליים ברוחב 2 ס”מ בלי לחרוץ. דוקרים את הבצק (מלבד השוליים) במזלג.

3

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ומשטחים על גבי הבצק מלבד השוליים. מקלפים את שולי הבצק על המלית.

4

אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים מייד.