מתכון

מאפינס לימון ושזיפים

כשמעתיקים את העוגה הבחושה מתבנית אינגלישקייק לתבניות מאפינס התוצאה היא קינוחים אישיים מלבבים ועתירי קסם

15,794 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מאפינס לימון ושזיפים של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מאפינס לימון ושזיפים של מיכל מנדלסון | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

את הבלילה של הבחושה הלימונית הזו אני אופה לרוב כעוגה עגולה ומקשטת בפרוסות שזיפים מסודרות יפה. הפעם החלטתי לאפות אותה בתבנית מאפינס והתוצאה מקסימה!

תבנית שקעים סטנדרטית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.

2

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים וקליפת לימון.

3

בקערה אחרת מערבבים מים ומיץ לימון.

4

מקציפים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ 5 דקות לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים שמן בזילוף דק תוך כדי ערבול. מוסיפים חצי מתערובת הקמח וחצי מכמות הנוזלים תוך כדי ערבול וחוזרים על הפעולה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת במנז'טים עד 2/3 גובהם ומסדרים בכל אחד 4-3 פרוסות שזיפים בחפיפה.

6

אופים 20-18 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.