מתכון

מאפינס קוואקר, אוכמניות ולימון

לאוכמניות יש שפע יתרונות בריאותיים, שביחד עם הקוואקר הופכים את המאפינס האלה לחגיגה

49,970 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מאפינס קוואקר, אוכמניות ולימון
מאפינס קוואקר, אוכמניות ולימון

באוכמניות יש ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, ומחקרים מראים שיש להן סגולות רפואיות רבות, ובהן: שיפור היכולות הקוגניטיביות והזיכרון, שיפור ראיית-לילה, מניעה ועיכוב הופעת קטרקט ומניעת התחמצנות כולסטרול. אם מחברים את היתרונות הללו ליתרונות הבריאותיים והטעם הנפלא של קוואקר – מתקבלת חגיגה בריאה וטעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למאפינס:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום של 200 מעלות, משמנים תבנית מאפינס עם 12 שקעים.

מכינים את המאפינס:

2

בקערה גדולה מערבבים ½1 כוסות קוואקר עם סוכר, סוכר חום, קמח, מלח ואבקת אפייה.

3

בקערה קטנה מערבבים חלב, ביצה, שמן, קליפת לימון מגורדת ותמצית וניל.

4

מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

5

מוסיפים אוכמניות ומערבבים היטב. ממלאים את תבנית המאפינס כמעט עד הסוף.

מצפים ואופים:

6

מערבבים 1/4 כוס קוואקר עם סוכר חום. מפזרים מעל לכל מאפין.

7

מעבירים לתנור ואופים 22-18 דקות, עד שהמאפינס הופכים זהובים.

8

מוציאים, ממתינים כחמש דקות לייבוש, מוציאים את המאפינס מהתבנית ומגישים חם.