מתכון

מחית פלפלים

מצוין כממרח על ברוסקטה, להכנת כריכים, לתיבול גבינות או קטניות — שעועית ועדשים

15,198 בשלנים התעניינו במתכון זה
מחית פלפלים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מחית פלפלים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סבתא שלי מריקה ז"ל היתה מרסקת פלפלים טריים ואז מבשלת אותם המון זמן עם לא מעט שמן עד שכבר אי אפשר היה להרגיש בנוכחות הקליפה — מעין מטבוחה של
בולגרים. בגרסה שלי קולים, קולפים ובעצם מרסקים רק את החלק הטעים של הפלפל. מתקבל משהו קצת אחר אבל לא פחות טעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הפלפלים ומסלקים את הגרעינים.

2

מרסקים את הפלפלים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה ויוצקים שמן זית מבעד לפתח היציקה תוך כדי עיבוד עד שמתקבל קרם של ממש. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, ואם חסרה לכם מתיקות גם קורט סוכר יכול לסייע.

3

מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר. בכל פעם שלוקחים מחית משלימים שכבת שמן, שתשמור על המחית מפני קלקול.

גיוונים

  • מחית פלפלים חריפה: קולים גם 3 פלפלים חריפים, קולפים ומנקים ומרסקים יחד.
  • מחית פלפלים איטלקית: מתבלים כוס מחית פלפלים בשן שום כתושה וכף עשבי תיבול קצוצים כמו תימין ובזיליקום כבר בשלב הריסוק. זה טעים, אבל עלול לקצר את חיי המדף.
  • מחית פלפלים אסיאתית: מתבלים כוס מחית פלפלים בכף סויה, שן שום כתושה ומעט ג'ינג'ר מגורר. מוסיפים למוקפצים — נודלס, אורז או נתחי עוף.
  • במקום פלפלים אדומים אפשר להשתמש ב-18 גמבות.
  • אם אין שמן זית אפשר להחליף בשמן רגיל.