מתכון

מטבל סלק ותימין

טבעוני, קל להכנה ויפהפה: ממרח סלק מתובל שמגישים לצד קרקרים, גבינות, לחם טוב או ירקות

7,779 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מטבל סלק ותימין של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
מטבל סלק ותימין של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים כ־40 דקות עד שהירקות רכים.

2

מעבירים את הירקות למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טחינה, את נוזלי הצלייה עד שמגיעים למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור. מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים בצנצנת סגורה במקרר עד 4 ימים.