מתכון

מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו

קינוח חגיגי ויפהפה - הרוזטה מככבת גם במלבי וגם ברוטב המנגו

13,551 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

קינוח חגיגי ויפהפה – הרוזטה מככבת גם במלבי וגם ברוטב המנגו. את הקראמבל המתובל אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חודש במקפיא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקראמבל שקדים:

למלבי:

לרוטב רוזטה ומנגו:

אופן ההכנה

מכינים את הקראמבל:

1

מעבדים קצרות את חומרי הקראמבל בידיים לתערובת פירורית. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים היטב ומפוררים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים (או חודש במקפיא).

מכינים את המלבי:

4

מערבבים 3/4 כוס חלב עם קורנפלור בקערית.

5

מחממים את יתרת החלב עם רוזטה ושמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מי זהר ואת תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (מבחינים לפחות ב-3 בועות גדולות).

6

יוצקים לכלים אישיים ומצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מכינים את הרוטב:

7

טוחנים את כל החומרים בבלנדר למחית חלקה.

8

מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בכל כלי עם מלבי כף קראמבל ויוצקים 2 כפות רוטב.

גיוון: ניתן להחליף את מי הזהר ב-1 כפית של תמצית מי זהר