מתכון

מלח עשבים

דגים אוהבים הרבה מלח. מתבלים אותם לפני הצלייה או הבישול במלח עשבים ושום וחלק מהטעמים נספגים בבשר הדג

970 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מלח עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מלח עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

ממליחים מעט גם אחרי הצלייה כדי ליהנות מניחוח עז יותר של העשבים. המלח מעולה גם לתיבול דגים נאים וגם מנות כמו ירקות צלויים, סלטים וגבינות. 

גיוון: מערבבים 20 גרם מלח עם 1 כף אבקת ליקריץ לקבלת מלח אניסי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־140 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים פטרוזיליה, שום, צ'ילי, תימין וזעתר ומפזרים בשכבה אחידה בתבנית. אופים חצי שעה, מדי פעם מערבבים. מוציאים מהתנור ומצננים.

2

מערבבים עם המלח ושומרים בקופסה אטומה.