מתכון

מלפפונים ממולאים

קראתם נכון: נוף עתאמנה טעמה מלפפונים ממולאים ומבושלים ומאז היא לא מפסיקה להכין אותם

11,973 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מלפפונים ממולאים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מלפפונים ממולאים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מתכון פלסטיני שנפוץ באזור חברון ושכם, שם רואים שימוש רחב בתמרינדי במתכוני ממולאים. אחד מהם, וכנראה המיוחד שבהם, הוא המלפפונים הממולאים שמזכירים בטעמם מלפפונים חמוצים. טעמתי אותם לראשונה אצל חברה משכם ומאז הכנתי אותם כמה פעמים. הילדים פחות התחברו, אבל אנחנו, המבוגרים, גילינו עולם טעמים חדש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

1

קוטמים צד אחד של כל מלפפון ומרוקנים כמעט עד לקצה בעזרת כלי ייעודי לריקון ירקות (בדומה לריקון קישואים).

2

משרים אורז בשפע מים כשעה ומסננים.

3

מטגנים בשר טחון במעט שמן זית עד שהוא משנה את צבעו ומסירים מהאש. מוסיפים אורז, תבלינים ושום כתוש ומערבבים. ממלאים את המלפפונים עד כס"מ מהקצה.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות. מחממים מחבת עם שמן בעומק של כ־2 ס”מ ומטגנים את המלפפונים 2־3 דקות מכל צד להזהבה. מסדרים את המלפפונים בתבנית, מדללים את התמרינדי במים בקערית קטנה, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור ויוצקים מעל הממולאים - הנוזל אמור כמעט לכסות את המלפפונים.

5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מעבירים לתנור וצולים כשעה וחצי. באמצע הצלייה מוציאים את הסיר ובודקים: אם גובה הנוזלים הוא פחות מ־2 ס”מ מוסיפים מים להשלמה. לקראת סוף הבישול הנוזל מצטמצם מאוד ומסמיך מעט. מגישים בטמפרטורת החדר.