מתכון

ממרח בטטה, עשבים וטחינה

אפויה, מעוכה או צלויה — אנחנו מעריצים בטטה בכל צורה. היא המלכה הבלתי מעורערת של הפחמימות הטובות

7,358 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ממרח בטטה, עשבים וטחינה של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
ממרח בטטה, עשבים וטחינה של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

הבטטה היא מזינה, מהנה ואפילו משקיטה את החשק למשהו מתוק. הממרח הזה הוא דרך יצירתית נוספת ליהנות מבטטה, והפעם על פרוסת לחם או קרקר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-230 מעלות.

2

מפזרים על תבנית תנור מלח גס. מניחים בטטות על המלח ואופים כ-45 דקות עד שהקליפה מתחילה להיסדק. מצננים ומקלפים.

3

טוחנים בצל במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה.

4

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל עם הנוזלים ומטגנים עד שהוא שחום והנוזלים מצטמצמים. מצננים.

5

טורפים בקערה חלב אורז, טחינה גולמית, פטרוזיליה, תימין ומלח עד לקבלת ממרח טחינה סמיך. מוסיפים את הבצל המטוגן והבטטות ומועכים בעזרת מועך פירה. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.