מתכון

מנגו מותסס

המנגו המותסס יכול להחליף חמוצים בהמבורגר או סביח והוא מוסיף ניחוח טרופי מדהים

5,472 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מנגו מותסס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מנגו מותסס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אפשר לטחון אותו ולהפוך לממרח או מטבל ולהגיש לצד בשרים צלויים, דגים נאים וכמובן מאכלים הודיים.

אחסון: הצנצנת האטומה של המנגו המותסס תישמר במקרר עד שנה (גם אחרי הפתיחה).

הצעות הגשה: מנגו מותסס יכול להיות בסיס להכנת עמבה (מתכון) הוא טעים בפני עצמו כנשנוש לצד אלכוהול או כחלופה לחמוצים בכריכים ונהדר בסלט ירקות.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים את הכבושים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים מנגו בצנצנת מעוקרת (ראו הנחיות לעיקור לעיל). מניחים את הצנצנת על משקל, ממלאים מים ושוקלים שוב. מחסירים מהמשקל שהתקבל את משקל הצנצנת והמנגו כך שמתקבל משקל המים בלבד. מוסיפים מלח בכמות של 7% ממשקל המים, סוגרים את הצנצנת ומנערים בעדינות מצד לצד.

2

מניחים את הצנצנת במקום מוצל 7 ימים. בשלושת הימים הראשונים פותחים מעט את המכסה לשחרור הגז הנוצר בהתססה. מעבירים למקרר.