מתכון

מסבחה גזר ועדשים עם כרובית צלויה

שילוב של גזר צלוי ועדשים יוצר ממרח מיוחד, המזכיר במרקם את החומוס שכולנו אוהבים. הפלפלים היבשים מוסיפים ניחוח ומתיקות עדינה

10,877 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
מסבחה גזר ועדשים של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
מסבחה גזר ועדשים של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

אפשרלאכול ככה או להגיש עם קרקר,מקלות בייגלה חציל, עלי גפן פריכים או עלי חסה פריכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

לטחינת המסבחה

לעיטור

אופן ההכנה

1

צולים גזר למסבחה וכרובית להגשה: מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה גזרים ושמן זית ומעבירים לתבנית. בקערה נפרדת מערבבים פרחי כרובית עם שמן זית, זרעי כוסברה, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית לצד הגזר, בלי שיתערבבו. מעבירים את התבנית לתנור וצולים 20 דקות, עד שהגזר והכרובית רכים וזהובים.

2

בינתיים, שוטפים עדשים בשפע מים במסננת, מעבירים אותן לסיר בינוני, מוסיפים מים לכיסוי ועוד כ־4 סנטימטרים מעל ומבשלים 8 דקות. מסננים ומצננים.

3

טוחנים את המסבחה: מוציאים את התבנית מהתנור, שומרים את הכרובית בקופסה עד ההגשה ומעבירים את הגזרים הצלויים למעבד מזון או בלנדר. מוסיפים לגזרים את העדשים המבושלות, אגוזי קשיו (או שקדים), פלפלים (או אריסה), שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור וסירופ מייפל (או דבש ענבים). טוחנים למחית גסה ואחידה, טועמים ומתקנים תיבול.

4

מסדרים את המסבחה על צלחת הגשה, מפזרים מעל פרחי כרובית צלויים, מעט צ'ילי ועלי מיורן.