מתכון

מעמול התמרים של ברטי

במתכון הזה לא תזדקקו לפינצטה המיוחדת, שבעזרתה הסבתות יוצרות דוגמה בבצק. המעמול שלנו הוא בעצם עוגיית סנדוויץ'

מרץ 2020
מעמול התמרים של ברטי  של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מעמול התמרים של ברטי של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הצבק

1

מערבלים את כל החומרים, מלבד השמן והמים, 3-2 דקות במיקסר עם וו גיטרה או דקה-שתיים במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים שמן ומים ומעבדים רק עד שמתגבש בצק. נזהרים מעיבוד יתר שיגרע מהפריכות. יוצרים מהבצק מלבן ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעה.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון לתערובת די אחידה. מחלקים ל-10 כדורים בגודל פינג-פונג ובמשקל 70 גרם כל אחד.

3

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-2 מ”מ וקורצים ל-20 עיגולים בקוטר 6 ס”מ.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעצבים עוגיות

5

לוקחים עיגול בצק ומניחים עליו כדור מלית תמרים. מניחים עליו עיגול בצק שני ליצירת סנדוויץ’. מכינים כך את כל העוגיות ומניחים בתבנית.

6

אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה של העוגיות. מצננים על רשת. העוגיות יישמרו שבועיים בקופסה אטומה.

להגשה

7

מניחים כפית פירורי גבינת טולום על כל עוגייה ומזלפים דבש.