מתכון

מפרקה

ארוחת בוקר לבנונית מקישואים, שום וביצים - או כל מה שנשאר במקרר

42,507 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מפרקה של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
מפרקה של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק

אכלנו אותה אצל הבשלנית פרח רסלאן בקריית שמונה שמכינה את המאכל המסורתי עם כמה שינויים קטנים שלה: "אני מכינה אותה בסגנון שקשוקה ירוקה ואוהבת להוסיף לה גם גבינת עיזים עשירה (אפשר להחליף בחלומי). אני נוהגת להוסיף אלמנטים חמוצים כמו קוביות תפוח עץ ירוק או צלפים, אבל לדור היו לימונים כבושים חלומיים ולקראת סוף הבישול הוספתי אותם – ויצא מושלם".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים 2־3 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה. מקפיצים קוביות זוקיני עם פלפל שחור, שום, ציפורן, זרעי כוסברה ומלח. מוסיפים כרשה ופלפל ירוק חריף, מערבבים קלות וממשיכים לבשל עד שהקישואים מתחילים להשחים. מוסיפים אגוז מוסקט, טועמים ומתקנים מלח אם צריך.

2

מרכזים את הירקות בצד אחד של המחבת. משמנים קלות את הצד השני עם שמן זית, מוסיפים תרד, בצל ירוק קצוץ, גבינת עיזים, מלח אטלנטי ופלפל שחור. מערבבים קלות, ופותחים מעל את הביצים.

3

מעל הכל מניחים גבעולי בצל ירוק (אפשר להשאיר גם את השורשים אחרי שטיפה יסודית). מתבלים את הביצים במלח, פלפל שחור וזילוף קטן של שמן זית. מפזרים לימון כבוש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהחלבונים מתמצקים.