מתכון

מקלובה

המתכון של מיה, בשלנית מוכשרת מיריחו, לאחת ממנות הדגל של המטבח הערבי המקומי

200,670 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
  • מקלובה של מיה דאוויהיכ. צילום: אלה ברק
    מקלובה של מיה דאוויהיכ. צילום: אלה ברק
  • מקלובה של מיה דאוויהיכ. צילום: אלה ברק
    מקלובה של מיה דאוויהיכ. צילום: אלה ברק

במסגרת המסע שלו לאורך כביש 90, הטבח דור ונגר מצא את עצמו אצל עבד ומיה ביריחו. הביקור בעיר נצרב אצלו לא רק בגלל שמדובר במקום שהכניסה אליו אסורה, אלא בעיקר בזכות המקלובה של מיה – "כמוה לא טעמתי בחיי", הוא מעיד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית־גבוהה ומטגנים בצל עד ריכוך. מוסיפים שום ולאחר כחצי דקה מוסיפים עוף ומשחימים אותו מכל הצדדים.

2

מוסיפים מים עד כיסוי ועוד 5 ס"מ, כורכום, מלח, פלפל שחור, הל ובהרט, ומבשלים כחצי שעה. אם נוצר קצף, מקפים אותו. מסננים את העוף מהנוזלים ושומרים בצד הן את הנוזלים (ישמשו כציר למקלובה) והן את העוף.

3

בסיר אחר מחממים 4 כפות שמן זית על להבה בינונית־גבוהה. מטגנים את הירקות עד השחמה מכל הצדדים אחד אחרי השני: כרובית, גזר, תפוחי אדמה וחציל (אם צריך, מוסיפים עוד שמן). מסירים מהשמן ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים אטריות דקות עד להשחמה. מסירים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג ומערבבים אותן עם אורז מושרה (לא מבושל).

מרכיבים את המקלובה

4

מרפדים סיר גדול בפרוסות עגבניות ומסדרים מעליהן בשכבות את הירקות המטוגנים (כל ירק בשכבה נפרדת). מסדרים מעל את חלקי העוף ולבסוף את האורז והאטריות. יוצקים את נוזלי הבישול של העוף ששמרנו, ואם צריך מוסיפים מים עד כיסוי מלא.

5

מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית או עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין (אפשר להציץ מדי פעם, לא לפחד כמו בבישול של אורז רגיל).

6

מסירים את המכסה ומניחים על הסיר מגש או כלי רחב מקוטר הסיר. בזהירות הופכים את הסיר על המגש, מסירים את הסיר ומגישים למרכז השולחן.