מתכון

מרק מנגו מתובל עם טופו רך בדבש

נעם דקרס טוחן מנגו בשל ובשרני למרק קר שכולו משחק כיפי של טעמים, ארומות ומרקמים

יוני 2019
מרק מנגו מתובל עם טופו רך בדבש של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
מרק מנגו מתובל עם טופו רך בדבש של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסירופ דבש

אופן ההכנה

מכינים סירופ דבש ומשרים בו את הטופו

1

שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה על להבה בינונית. מבשלים תוך ערבוב כ-1/2 דקה לאיחוד ומצננים.

2

מניחים קוביות טופו בקערה קטנה ויוצקים עליהן מחצית מכמות הסירופ.

3

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה.

מכינים את המרק ומגישים

4

שמים את כל המנגו ואת המחצית הנותרת של סירופ הדבש בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

5

מכסים ומעבירים למקרר עד ההגשה (לא יותר משעתיים).

להגשה

6

מוזגים כמצקת של מרק מנגו לכל קערית. מוסיפים קוביות טופו עם מעט מהסירופ בו הושרו, מפזרים עלי נענע ומגישים.