מתכון

מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים

כאן יצרתי גרסה קלילה של מרק חורפי והשתמשתי בירקות ובפירות קצת כמו בתבלינים

ינואר 2021
מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל מעל להבה בינונית 3־ 4 דקות לשקיפות. מוסיפים שורש סלרי, קישואים ואגסים, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומייזעים 3 דקות. מוסיפים שום וחוביזה, מכסים ומייזעים 3 דקות נוספות. יוצקים לסיר חלב אורז ומביאים באטיות לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

2

מוסיפים לסיר תרד תורכי, טועמים ומתקנים תיבול. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מים. טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר מוט.

3

מערבבים את כל מרכיבי העיטור, יוצקים את המרק לקעריות, מקשטים בעיטור ומגישים.