מתכון

פנה קוטה – מתכון איטלקי קלאסי

הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם: מתכון לקינוח האיטלקי המפורסם - פנה קוטה, בלי יותר מדי מצרכים ובלי שלבי הכנה מסובכים

23,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פנה קוטה של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock
פנה קוטה של דנה טל וחוות לאגו סקורו. צילום: shutterstock

"פנה קוטה זו המנה הראשונה שלמדתי להכין כשהתחלתי את ההתמחות שלי בחווה החקלאית לאגו סקורו בצפון איטליה", מספרת דנה טל. "לפני כן פחדתי מג'לטין, אבל עכשיו אני מבינה שלא בצדק. כמות הג'לטין במתכון הזה לא גדולה כדי לשמור על האווריריות של הקינוח ולא להפוך אותו לג'לי".

שימו לב: בנוסף לזמן ההכנה, יש לקחת בחשבון ייצוב של הקינוח במקרר במשך מספר שעות.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

משרים ג'לטין במים פושרים למשך 7 דקות.

2

מרתיחים בסיר שמנת, חלב, סוכר ווניל. מסננים את הג'לטין מהמים (אם נותרו כאלה) ומוסיפים לתערובת החמה. מסירים מהאש ומערבבים נמרצות כ־5 דקות.

3

מעבירים לכלים אישיים ומעבירים למקרר ל־3־4 שעות לפחות; עדיף למשך לילה.

4

מגישים את הפנה קוטה עם רוטב פירות יער, דבש או כל רוטב אחר שאוהבים.