החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים מים וסוכר בסיר קטן ומבשלים מעל להבה גבוהה כ־4 דקות, עד לקבלת קרמל ענברי בגוון מעט בהיר יותר משל סירופ מייפל – אין צורך לערבב.
2
מוסיפים 60 גרם שקדים פרוסים קלויים מעט במחבת יבשה, מערבבים במהירות ומסירים מיד מהלהבה (החום ימשיך לקרמל את הסוכר והצבע שלו ימשיך להתכהות).
3
מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה, יוצקים את הקרמל והשקדים על הנייר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך.
4
מניחים לצינון מלא והתגבשות ושוברים לחתיכות בגודל הרצוי. הנוגטין נשמר בצנצנת סגורה עד חודש.