מתכון

נזיד דגים ושומר

דגים ואניס הם שידוך טבעי נפלא, וכאן הוא בא לידי ביטוי בנזיד שומר, המבוסס על טעמי בויאבז קלאסי בגרסה מקומית

3,397 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
נזיד דגים ושומר של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו
נזיד דגים ושומר של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו

בילדותי אימא שלי הייתה מכינה הרבה מרקי דגים עם שומר. כשגדלתי, הבנתי שדגים ואניס הם שידוך טבעי נפלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

ממליחים את הדגים משני הצדדים ומניחים בצד.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות.

מכינים את הנזיד

3

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שומר כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב, להזהבה קלה. מוסיפים שום וקליפת תפוז וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2־3 דקות. מוסיפים פסטיס או ערק, מערבבים ומאדים עוד דקה. מוסיפים את הדגים ומבשלים 2־3 דקות לספיגת טעמים. הופכים את הדגים לצדם השני וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מוסיפים לסיר ציר או מים ומבשלים כ־10 דקות נוספות, עד שהמרק מתחיל להסמיך.

4

מעבירים את הסיר לתנור וצולים כ־10 דקות להזהבה.

5

מגישים את הנזיד מיד עם לחם טרי או באגט.